• MONUMENTAL AEDICULE

    Milan, Italy

    MONUMENTAL AEDICULE

    Milan, Italy

    MONUMENTAL AEDICULE

    Milan, Italy

    ArrowArrow
    ArrowArrow
    Slider
  • Always aiming for perfection

    The goal of the project of the extension of the Monumental Aedicule was to create an architectural organism that could relate to the existing Aedicule while producing a recognizable and contemporary character. The design was inspired by the desire to maintain the same volumetric compactness and massiveness of the existing volume and, at the same time, oppose with a different material, contrasting the stone with black panels crossed by a thin sheet of brass. These two volumes are related through a thin sheet of glass that reconciles the two volumes into a single composition.

  • LOCATION: Monumental Cemetery Milan, Italy

    CLIENT: Private

    TYPE: Aedicule

    BUILT-UP AREA: 8 sqm – 86 sqft

    STATUS: In Progress